Vi hjelper deg med å reparere eller erstatte bilglass på kjøretøyet ditt. Våre fagfolk har lang kompetanse og erfaring med å håndtere ulike typer bilglass og kan finne den beste løsningen for deg. Vårt verksted ligger på Tempe, 5 minutter fra Trondheim Sentrum.

 Vi forstår hvor viktig det er å ha en trygg og funksjonell frontrute, og vi vil gjøre vårt beste for å få deg tilbake på veien så raskt som mulig. 

Kontakt oss gjerne for pristilbud eller for å avtale tidspunkt.

Hvorfor reparere Steinsprut?

Reparasjon av steinsprut i bilruter er viktig av flere grunner.En Steinsprut kan svekke ruten og redusere dens styrke, noe som øker risikoen for at ruten sprekker eller knuses i tilfelle en ulykke eller ved påvirkning av andre ytre faktorer. En steinsprut kan også forstyrre førerens synsfelt og redusere siktlinjene, noe som kan påvirke førerens evne til å oppfatte veiforholdene og trafikken rundt seg og kan føre til farlige situasjoner. Hvis steinspruten ikke repareres, kan sprekken spre seg og bli større, noe som kan føre til at hele ruten må byttes ut, som kan være kostbart. Reparasjon av en steinsprut er vanligvis mye billigere enn å bytte ut en hel rute, og det kan derfor være kostnadseffektivt å reparere en steinsprut så snart som mulig.

Når må du skifte Frontrute?

Det er viktig å skifte bilglass som er skadet eller slitt av flere grunner. Først og fremst kan et skadet eller slitt bilglass redusere sikten din og hindre deg i å se klart på veien, noe som kan øke risikoen for ulykker. I tillegg kan skadede eller slitte bilglass øke risikoen for at glasset sprekker eller faller ut, noe som kan føre til farlige situasjoner og øke risikoen for personskader.

Når det gjelder erstatning av bilglass, er det viktig å velge OEM (originalutstyrsprodusent) glass. Dette skyldes at OEM glass er designet og produsert for å passe perfekt til bilens spesifikasjoner og gi optimal sikkerhet og ytelse. OEM glass er laget av de samme materialene som det originale glasset som bilprodusenten brukte, og de er testet for å oppfylle de samme strenge standardene for sikkerhet og kvalitet.

Selv om det kan være fristende å velge billigere alternativer, som ettermarkeds- eller brukt glass, kan disse alternativene ikke gi den samme kvaliteten og sikkerheten som OEM glass. Ettermarkeds- eller brukt glass kan være laget av mindre kvalitetsmaterialer og kan ikke passe perfekt til bilen din, noe som kan føre til problemer med tetthet og sikkerhet.

Sammenfattende er det viktig å skifte skadede eller slitte bilglass med OEM glass for å sikre optimal sikkerhet og ytelse på veien.

Hvordan gjøres det?

I første omgang reparerer vi ruten, men avhengig av skadens størrelse (større enn ca. 3 cm) og plassering kan det være nødvendig å skifte den. En steinsprut bør repareres så fort som mulig for å minske risikoen for at den vokser til en større sprekk. Dessuten sparer det tid, miljø og penger.

Dersom du har del- eller fullkasko betaler du normalt bare egenandelen, og forsikringsselskapet står for resten. Vi hjelper deg og formidler skademeldingsskjema til forsikringsselskapet.

Hva koster det?

Hvis du har delvis eller full kaskoforsikring, vil du normalt bare måtte betale egenandelen, og forsikringsselskapet vil dekke resten av kostnadene. Vi hjelper deg med å kontakte forsikringsselskapet. 

Hvis du kun har ansvarsforsikring, kontakter du oss for å få en prisvurdering.

Det er billigere å reparere en steinsprut i frontruten enn å skifte ut hele ruten. Hvis skaden er foran kamera eller sensor er større enn ca. 3 cm, kan det imidlertid være nødvendig å skifte hele ruten. 

Det er viktig å få reparert en steinsprut så snart som mulig, fordi det kan forhindre at den utvikler seg til en større sprekk. I tillegg er det mer miljøvennlig og kostnadseffektivt å reparere en liten skade enn å måtte skifte ut hele ruten senere.

Scroll to Top